Biografie Albert West

Zanger/presentator/radio- en televisiemaker Albert West weet al meer dan drie decennia de 'harten' van jong en oud aan zich te binden. Als zanger van de Shuffles scoorde hij met 'Cha la la, I need you' een wereldhit (5.000.000 exemplaren), een lied dat altijd, ook tijdens optredens, aan hem verbonden zal blijven. Als solozanger treft men bij Albert tijdens zijn optreden een feest van herkenning aan, wat niet zo moeilijk is als je meer dan 30 hits achter je naam hebt staan.
Ook als presentator staat hij zijn mannetje. Hij maakte vele TV-shows, zoals "Songbook", "Op nieuwe toeren", "Hitmix" en "Sterren op reis". En nog altijd verlangt men in Nederland terug naar zijn populaire radioprogramma
"Het hart van twee", op Radio 2.

Dat hij graag met zo veel mogelijk verschillende mensen wil samenwerken, bewijst hij dagelijks, door samen te werken met de meest beroemde artiesten uit binnen- en buitenland. En hij vindt het heerlijk, dat hij op de bühne live met orkest (zijn muzikale vriendjes!) mag samenwerken. Albert begon in de jaren zestig als veelbelovende jongeman in een Brabantse boerenschuur. Nu mag hij zich een veel gevraagd zanger, spelleider, product- en evenementenpresentator in Nederland noemen.
Wie West in huis haalt, weet bij voorbaat hoe het publiek op de immer goedgeluimde zanger/presentator zal reageren:

"Tell Albert we love him….."

Klik hier om de biografie in een document te downloaden

Special Albert West

Sympathieke ster straalt al 35 jaar!


Synchroon aan 't succesverhaal van Muziek- en Showbureau Jan Vis loopt de carriere van
misschien wel de meest sympathieke ster der Lage Landen: Albert West.

Als joch van amper veertien auditeerde Albert Westelaken ruim 36 jaar geleden brutaal bij het Brabantse feestorkest The Shuffels. En hij werdt nog aangenomen ook! De band reperteerde in een oude boerenschuur in Rosmalen. Op een pufhete zomerdag speelden The Shuffels met de deuren wagenwijd open.En het toeval wilde dat juist die middag artiestenmanager Jan Vis in zijn auto langsreed. Zo onstond een zakenlijke en persoonlijke vriendschap, die tot op de dag van vandaag voortduurt: een schoolvoorbeeld van hoe manager en artiest met elkaar behoren om te gaan.

Platenmaatschappij Arcade bracht onlangs een bijzondere TV-2CD uit onder de titel '35 jaar Albert West', die Alberts imposante muzikale loopbaan in het gehoor brengt. Vanaf 't allereerste, in Hamburg opgenomen, Shuffels liedje "Suddly Things' - nooit eerder op plaat uitgebracht -, de nummer een hit 'Cha La La I Need You' en solosuccessen als 'Ginny Come Latley', 'Tell Laura I Love Her' en 'Put Your Head On My Shoulder' tot aan duetten met Dana, Helen Shapiro, Albert Hammond en BryanHyland: een nogstalgische reis door de tijd.In het nieuwe millenium zette Albert zijn misschien wel meest unieke duet op CD: het Spaans - Engelse 'Se Va' met dochter Josine.Nog altijd zet albert volle zalen op z'n kop. Het publiek kent al zijn liedjes uit 't hoofd. Dat wil zeggen, wie Albert West boekt, gaat op zeker. Succes gegarendeerd!

Niet alleen als zanger, maar ook als presentator staat Albert z'n mannetje. Als 'host' van diverse radio- en tv-programma's heeft hij zich ontwikkeld tot een begenadigd babbelaar, die met evenveel gemak showprogramma's aaneen praat als sympathieke produktprensentaties. Sympathie. Inderdaad, dat is 't gevoel dat je bekruipt wanneer je Albert West op de buhne bezig ziet.

Dat is wat 'onze Appie' uitstraalt…..

Klik hier om de special in een document te downloaden

Carrière Albert West

1973 - heden

1973
Albert West verlaat The Shuffles om solo verder te gaan. In mei wordt zijn eerste single Ginny Come Lately, een cover van Brian Hyland, een grote hit. In heel Europa scoort het plaatje goed en blijft in Oostenrijk zelfs bijna een jaar lang op nummer 1 staan. Het succes markeert het begin van een lange platencarrière met covers van ballads uit de jaren zestig. De covers van Tell Laura I Love Her en Put Your Head On My Shoulder worden dit jaar eveneens hits.

1975
West doet mee aan het nationale songfestival met het liedje You And Me maar verliest van Teach-In's Ding-adong. Het nummer wordt wel een grote hit en ook My Dear Rose scoort in november goed.

1976
In september scoort West een hit met het door Hans Vermeulen geschreven Memory Of Life. Met dit nummer slaat de zanger een eigen muzikale richting in. De samenwerking met hitproducer Hans van Hemert brengt in de volgende jaren echter weinig succes.

1981
Wanneer producer Martin Duiser zich gaat toeleggen op Albert West wordt in augustus een hit gescoord met Don't Say You Leave This Summer.

1984
Manager Jan Vis heeft zijn eigen studio geopend en bezorgt West een nieuwe hit, Hot Havannah Nights. Albert West wordt ook producer en scoort in die rol een hit met het melodramatische lied Stille Willie
van de BB Band.

1986
Jan Vis haalt tal van bekende Engelse en Amerikaanse artiesten naar Nederland waarvan er veel met West gaan samenwerken. Chris Andrews schrijft nummers voor West en de Brabantse zanger scoort zelfs een hit met Albert Hammond, Give A Little Love. Daarna verschijnt de succesvolle elpee Hammond & West waarop zowel oude hits van beide zangers als nieuw repertoire.

1988
West wordt voornamelijk LP-artiest en het album West & Friends verschijnt, waarop de zanger zijn oude hits zingt met de originele artiesten zoals Helen Shapiro, Tony Christie en Brian Hyland.
Na een TV-special wordt de plaat bekroond met goud.

1989
Op 31 augustus viert Albert West zijn 25-jarig jubileum op de planken. Er verschijnt een album met nieuw opgenomen hits waaraan o.a. de zangeressen Dana en Claudia Robine hun medewerking verlenen. Eind van het jaar gaat een wens in vervulling als West voor de NCRV een aantal TV-programma's mag presenteren. In de jaren negentig groeit hij uit tot een veelgevraagd spelleider en evenementenpresentator in Nederland.

1991
Albert West haalt weer eens de tipparade met Endless Summernights.

1992
Zijn eigen versie van het Shuffles-succes Cha La La I Need You komt niet verder dan de tipparade.

1993
West scoort voor het eerst sinds '86 weer een hit met Mockin'Bird Hill als hij, net als het nog succesvollere Roots Syndicate, snel reageert op de populariteit van het muziekje onder het
reclamefilmpje van een verzekeringsmaatschappij.

1995
Met Veronica-collega Bart de Graaff viert West het tienjarig jubileum van Zomertruuk, een door Nederland rondtrekkend muzikaal programma. Op 24 juni voert Albert West voor het eerst het liedje The Future Starts Today uit. Het nummer is speciaal door Henk Westbroek geschreven voor de padvindersjamboree waarvan de openingsceremonie op 2 augustus door de NOS live wordt uitgezonden. In september begint hij met het presenteren van het TV-programma Op Nieuwe Toeren met uitsluitend Nederlandse muziek.

1996
De single Het is tijd, samen met het Boomfeestkinderkoor, wordt opgenomen ter gelegenheid van de veertigste Nationale Boomfeestdag (georganiseerd door UNICEF en Stichting Colombine).
De opbrengst van de plaat gaat naar natuurprojekten in ontwikkelingslanden.

1997-1998
De singles Het Is De Tijd (1997) en Ay No Digas/I Call Your Name (1998) verschijnen
achtereenvolgens bij Multidisk en VAN Records. Tevens is Albert West op televisie te zien
naar aanleiding van zijn 35-jarig jubileum als artiest.

1999
Op zondag 22 augustus geven The Shuffles en Albert West op het Gildeplein te Rosmalen voor de tweede keer een reünie-concert.

2003
In mei neemt de Band Zonder Banaan samen met Albert West de single Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polkadot Bikini op.


Klik hier om de carrière in een document te downloaden